"Alla vägar bär till Rom..", har det sagts och här hittar du en av de mest anrika och vackraste vägarna, via Cassia, som åt söder leder till Rom och norrut passerar Florens och Siena. 

"Lago di Bolsena".

Sjön som ligger längs med via Cassia mellan Siena och Rom i regionen Latium, men blott några kilometer från såväl Umbiren och Toscana Vackert beläget  i centrum av ett landskap med levande lantbruk , vingårdar och olivodlingar: Sjön och dess omgivningar är skäl nog att välja Lago di Bolsena som Er favorit destination. För den som söker en genuin upplevelse är detta den rätta platsen , de fridfulla medeltida byarna och regionen med sin rustika atmosfär kommer att överraska Er. Själva sjön, som är den största vulkansjön i Europa, är i det närmaste oförstörd som om tiden i stått still här.

Området erbjuder stora möjligheter till kulturella och historiska upplevelser. För den som vill sporta eller uppleva naturen finns det mycket att välja på. Sjön är en ideal plats för segling och windsurfing. De böljande kullarna runt sjön inbjuder inte bara till moutainbike  och motorcykel färder. Hit kommer många med vanlig cykel för  fantastiska utflykter och för att fördjupa sig i vad landskapet har att erbjuda.

För vinkännaren är landskapet en outtömlig skattkista, med  såväl Toscana med sina fantastiska rödviner och Umbrien med underbara vita och röda viner runt hörnet. I Montefiascone, som är en av byarna runt sjön, hittar man ett av regionens mest kända vita viner  EST! EST!! EST!!!  Naturligtvis finns här goda exempel på det fantastiska italienska köket. Runt sjön hittar man gott om idylliska trattorior kända för sin variation och inbjudande atmosfär.

Avstånd i Km till vissa orter

Rom 110
Florens 170
Orvieto 22
Perugia 90
Spoleto 95
Siena 110
Tarquinia 65
Viterbo 30

Tillbaka